Khamis, 17 Januari 2013

Ulama Muda UMNO Fathul Bari kahwin 29 Mei 2012??

Seminggu lalu beberapa facebook dan forum politik membahaskan tentang perkahwinan Ulama Muda UMNO, Ustaz Fathul Bari dengan seorang warga Filipinina Maria Joy Erlado. Perkahwinan ini telah berlangsung  pada 29 Mei 2012  lalu di negera jiran iaitu di The Islamic Committe of Songkhla Thailand.

Sebaran yang berlegar juga menunjukkan ada permohanan pengesahan perkahwinan ini di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Terengganu. Kenapa di Terengganu tidak di Perlis atau Negeri Sembilan?

Salinan surat-surat yang berlegar di facebook dan juga komen mempertikaikan kewibawaan ulama Muda UMNO ini kerana tidak mewawarkan  perkahwinannya.

Sebagai ulama Muda UMNO yang lantang mempertingkaikan banyak pihak sepatutnya Ustaz Fathul Bari tidak menyembunyikan hal perkahwinannya.

Soalan yang kedua ialah adakah surat yang berlegar ini palsu?

Ini pun perlu mendapat penjelasan daripada pihak ustaz Fathul Bari sendiri. saya serahkan kepada pembaca untuk membuat penilaian.


Salinan yang tersebarr

Salinan yang terseba

1 ulasan:

  1. biaq pi la dia nak kawin. ini bukan isu , jgn jadi macam org umno main kan isu peribadi..kalau x kita sama jea mcm org bn..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...